Nu ook effectief bij klachten van evenwicht en duizeligheid

Begin oktober 2022 heb ik de cursus ‘Vestibulaire revalidatie: de evidence based en effectieve therapie bij duizeligheidsklachten’ afgesloten. Ik mijn kennis uitgebreid met zeer effectief onderzoek en behandeling op het gebied van

  1. BPPD, kortdurende draaiduizeligheid in bepaalde bewegingen en posities veroorzaakt door losgeraakte oor steentjes in de waterpas kanalen van het evenwichtsorgaan. Therapie hiervoor bestaat uit speciale bewegingen die de therapeut met je doet, waardoor de steentjes weer uit de kanalen verdwijnen. Het is na goed onderzoek met enkele behandelingen te verhelpen.
  2. Revalidatie / Oefentherapie bij onzekerheid in de balans bij lopen, die versterkt wordt in het donker of op oneffen ondergrond. Dit kan optreden bij het ouder worden of na bijvoorbeeld een bloeding of propje in de hersenen, neuritis vestibularis, medicijnvergiftiging, Ménière, een ongeval met het hoofd, Multipele Sclerose, Parkinson of soms zonder oorzaak.
  3. Vestibulaire migraine
  4. Er bestaat ook duizeligheid die een andere oorzaak kan hebben. Een deel hiervan is ook behandelbaar.

Fred Houtman Orthopedisch Manuele Therapie, info@fredhoutman.nl, www.fredhoutman.nl

Nu ook effectief bij klachten van evenwicht en duizeligheid
Schuiven naar boven