Drukpunt Behandeling

Bij drukpunt behandeling wordt er druk gebruikt om een herstelreactie op te wekken. Er wordt eerst gezocht naar gevoelige structuren, die in relatie staan met de klacht.

Met druk kunnen triggerpoints in de spieren behandeld worden.

Deze punten kunnen zich bevinden in spieren (triggerpoints)  maar kunnen ook in banden en op botten gevonden worden. Ook deze laatste punten kunnen een uitstraling hebben. Voor de punten in de spieren worden dezelfde triggerpoints behandeld als bij dry needling.

De behandeling is veel effectiever wanneer er gebruik gemaakt wordt van hulpmiddelen. Voor spieren in de diepte is de drukpuntbehandeling minder geschikt, omdat het effect van de druk in de diepte afneemt.

Voor mensen die beslist geen dry needling willen, is dit een aanrader. De behandeling gebeurt altijd met goede communicatie tussen therapeut en klant. Daarmee kan de intensiteit van de behandeling precies afgestemd worden op uw ervaring van de hoeveelheid druk.

Net zoals dry needling, gaat de behandeling goed samen met de orthopedisch manuele therapie, bindweefselmassage en specifieke oefentherapie.

 

Drukpuntbehandeling van de spieren langs de wervelkolom.

 

 

 

Schuiven naar boven