Wie ben ik

Ik ben Fred Houtman en ik woon en werk in Hollandsche Rading, het mooie dorp aan het bos. Hier oefen ik mijn prachtige vak met erg veel plezier uit. Ik ben blij om te helpen om jouw leven aangenamer te maken en je lichaam weer comfortabel te laten voelen. De therapie stimuleert je beweeglijkheid, kracht en energie om je hobby, sport en beroep op een fijne manier uit te voeren.

Door de jaren heen heb ik zeer veel kennis en ervaring opgedaan in het behandelen van mensen met complexe en of langdurige klachten. Met geduld, doorzettingsvermogen en creatief gebruiken van alles wat ik weet en kan, heb ik veel mensen blij kunnen maken,  die dat eigenlijk niet meer verwachtten.

Met collega’s in Rabat, Marokko 1995

Ik heb in diverse culturen in verschillende landen in de wereld gewerkt, met een uiteenlopende klandizie van loodgieter tot minister, van 2 maanden oud tot 95 jaren jong. Iedereen was en is welkom. Behalve in Nederland ben ik werkzaam geweest in Duitsland, Marokko en ik heb vele jaren een eigen praktijk gehad in Sri Lanka en Ethiopië.

Zoeken naar oplossingen maakt, dat ik mijn hele leven aan het studeren ben in mijn vak. Studie in de vorm van cursussen, lezen van boeken en artikelen, kennis opdoen via internet, ervaringen uitwisselen met collega’s, maar vooral van luisteren naar mijn klanten. De kennis die ik heb opgedaan, is altijd getoetst aan de praktijk.

Elke klant zie ik als een puzzel die elke keer weer anders is: Een uitdaging om de klachten te begrijpen en een manier te vinden om tot een oplossing  te komen. Ik ga graag met je aan de slag om jouw gezondheidswens mogelijk te maken.

Mijn hobby’s zijn wandelen, fietsen en hout bewerken. Op mijn draaibank heb ik eigen hulpmiddelen voor de bindweefselmassage en drukpuntbehandeling gemaakt.

Schuiven naar boven