Wie ben ik

Ik ben Fred Houtman en ik woon en werk in Hollandsche Rading, het mooie dorp aan het bos. Hier oefen ik mijn prachtige vak met erg veel plezier uit. Ik ben blij om te helpen om jouw leven aangenamer te maken en je lichaam weer comfortabel te laten voelen. De therapie stimuleert je beweeglijkheid, kracht en energie om je hobby, sport en beroep op een fijne manier uit te voeren.

Door de jaren heen heb zeer veel kennis en ervaring opgedaan in het behandelen van mensen met complexe en of langdurige klachten. Met geduld, doorzettingsvermogen en creatief gebruiken van alles dat ik weet en kan, heb ik veel mensen blij kunnen maken,  die dat eigenlijk niet meer verwachtten.

Met collega’s in Rabat, Marokko 1995

Ik heb met mensen mogen werken in verschillende landen in de wereld, in  diverse culturen, met uiteenlopende klandizie van loodgieter tot minister, van 2 maanden oud tot 95 jaren jong. Iedereen was en is welkom. Ik ben behalve in Nederland werkzaam geweest in Duitsland, Marokko en heb vele jaren een eigen praktijk gehad in Sri Lanka en Ethiopië.

Zoeken naar oplossingen, heeft ervoor gezorgd, dat ik mijn hele leven aan het studeren ben in mijn vak. De studie heeft de vorm van cursussen, lezen van boeken en artikelen, tegenwoordig kennis opdoen via internet, maar ook van ervaringen uitwisselen met collega’s. De kennis die ik opgedaan heb, is altijd getoetst aan de praktijk met de vele klanten die ik behandeld heb.

Elke klant met zijn of haar specifieke klachten, zie ik als een puzzel die elke keer weer anders is: Een uitdaging om de klachten te begrijpen en een manier te vinden om tot een mooie oplossing  te komen. Ik ga graag met je aan de slag om er iets moois van de maken.

 

Mijn hobby’s zijn wandelen, fietsen en hout bewerken. Op mijn draaibank heb ik mijn eigen hulpmiddelen voor de bindweefselmassage en drukpuntbehandeling gemaakt.